AMTS 2022

2022-06-03
Közzétéve itt Beszámolók
2022-06-03 Franky

AMTS 2022 – Hogy néz ki egy profi stand?!

Az idei évben végre korlátozásoktól és vírustól zavartalan módon, a régi kerékvágásban kerülhetett megrendezésre Kelet-Közép-Európa legnagyobb autós rendezvénye, az AMTS, a jól bevált helyszínen a Hungexpoban.

A tavalyi covidos csökkentett verzió után az idei évben igazán nagy durranásra lehetett számítani és a szervezők nem is okoztak csalódást. Hatalmasat szólt az esemény és büszke lehet magára mindenki, aki hozzájárult ehhez. Tavaly, ahhoz, hogy a vállalkozásunk zavartalanul tudjon működni és a tőlünk megszokott minőségben folyjon a munka, nem tudtunk részt venni az AMTS-en, így idénre már nagyon ki voltunk éhezve, hogy találkozhassunk veletek saját standunknál. Hoztuk is az elvárt formánkat.

Az AMTS legizgalmasabb és legnyüzsgőbb helyszínén építettük fel standunkat, az A pavilonban. Idén igazán prominens társaságban töltöttük időnket, kedvenc olajbeszállítónkkal a Gulf csapatával hoztunk össze egy remek kis kooperációt. Aki tovább tudott lépni a mi autóinktól, azok az A pavilonban fantasztikus kiállításnak lehettek szemtanúi. A legnevesebb tuningcégek, a legkomolyabb külföldi és hazai építések sorakoztak fel körülöttünk. Érdemes kiemelni a svéd Powered by Johan Dodge Charger R/T-t, aminek a fényezése, 1500 lóerős motorja, 24 colos kerekei, futóműve és tulajdonképpen minden alkatrésze lenyűgöző volt. Nem véletlenül nyerte el az idei Best of Show díjat!

Persze a többi pavilon sem szerénykedhetett, lenyűgöző tartalmaknak lehettetek szem- és fültanúi a 3 nap során. A D pavilonban megrendezésre került az I. elektromobilitás expo, a G-ben veterán autó kiállítás volt megcsodálható, az E-ben az importőröké és új autóké volt a főszerep, a B-ben pedig szokás szerint leginkább a hazai tunerek szórakoztatták a látogatókat, némileg lazább körülmények között.

Noha mi nem vagyunk megrögzött hívei a porbaültetésnek és a monumentális kerekeknek, de meg kell vallani nagyon kitettek magukért a külföldi és hazai tunerek egyaránt, érdemes volt látogatóként is megjelenni a 2022-es AMTS-en. Le a kalappal srácok!

Idén nálunk saját gyűjteményünk 3 üdvöskéje, valamint Benkő Anti barátunk 3 gyönyörűsége gurult ki a szőnyegre.

Az első a régóta nagy becsben tartott E30 V8 (M60B40), gyári 6-os váltóval. Az autón minden átalakítás hivatalos, még a 4000 V8 is. Nem saját felújítás, egy német tulajdonos építette.

A következő versenyző az E34 525i, minden porcikája általunk felújítva, a saját gyűjteményünkbe készült. Az autó egy rendkívül különleges színnel hódít, fényezős kollégánk nem kevés aranyszemcsét rakott bele.

Peti harmadik kiállított autója egy E38 Alpina B12, 5.7 V12-es motorral. Eszméletlen értékkel bír, egy valódi kuriózum. Az autó ami még a nem BMW fanatikusok szívét is megdobogtatja és nem mellékes módon eladó. Egy tokiói árverésen vette jelenlegi tulaja, jelen pillanatban 3 darab érhető el belőle a világon.

Antika egy általunk teljesen felújított E31 850Ci-t hozott magával, amelyet értékesítünk is. Egy igazi különlegesség, amelyre várjuk a méltó vevőt.

A  6 nap alatt elkészült E30 “Jagermeister versenyautó”, ami sosem volt versenyre használva. Minden egyedi rajta, klasszikus Kárai felújítás. S54B32 (E46 M3-ból) motor, bukócső, kormány, stb. Elloptuk Antika garázsából, amikor nyaralni voltak, 6 nappal később mire visszaértek, ilyet lett! A kollégák szerénynek nem mondható napi 18-20 órát dolgoztak vele, de megérte

E46 M3 versenyautó, utolsó csavarig felújítva, rengeteg egyedi megoldással, és profi versenycuccokkal. Pár évvel ezelőtt készült el, de még a mai mezőnyben is megállja a helyét. Ő Antika fagyizós autója, sosem használta…versenyre főleg nem!

Aki lemaradt volna a szerénynek véletlenül sem mondható istállónkról, vagy csak újra megcsodálná őket, az megtekintheti az AMTS hivatalos Youtube csatornáján Franky barátunk profi interjúját: AMTS – 1. Nap – Kárai Exclusive – YouTube

A 3 nap alatt rengetegen odajöttetek hozzánk, fotóztatok, aláírást kértetek tőlünk és nagyon sok nagyszerű embert ismerhettünk meg. Nekünk felbecsülhetetlen értékkel bírnak ezek a pozitív visszajelzések, úgyhogy továbbra is az eddigi odaadással és profizmussal folytatjuk munkánkat.

Köszönjük ezt a varázslatos hétvégét és reméljük jövőre is találkozunk veletek a 2023-as AMTS-en.