Azok a gondtalan 2000-es évek

E36 325i

Sokan jeleztétek, hogy nem igazán láttok nálunk E36-ot. Ezeknek az embereknek az imája ma meghallgatásra talált, méghozzá nem is akármilyen formában! Idézzük vissza egy picit a 2000-es éveket.  Britney Spears, “Emo-korszak”, IPodok, gagyi zs-kategóriás tinivígjátékok…és persze hatalmas felnijű, nagy lökhárítós tuningverdák. Mai hősünk sem volt kivétel ez alól. Egy igazán gyönyörű E36 volt gyári állapotában, amikor is 2005-ben egy komplett átalakításon ment keresztül – az akkori trendeknek tökéletesen megfeleltetve. Egy E46 komplett frontját kapta meg, így a zárhídat, sárvédőket, lámpákat, stb. Mondani sem kell, hogy airrideot, nagyzenét és óriás krómfelniket is kapott, eltűntették a díszléceket és befalazták a lökhárítókat.

A tulaj megtartotta verdáját, de mi tagadás elszállt felette az idő. Szerette volna régi fényében visszakapni az autót és meg is találta hozzá a megfelelő doktorokat. Nem tagadjuk, az autó jó ideje nálunk van, hiszen eltökéltük, hogy visszaadjuk neki gyári fényét – a’lá Kárai. Mindenből szokás szerint a legjobbat és legújabbat kapta tőlünk, mint például a BC Racing futőművet, állítható toronycsapágyakkal, új, komplett E36 elejét, motorteret, kipufogót és egy BBS CH-R kerékszettet. Mindezeket persze rengeteg karosszériamunka után! A pont az i-re az autó új, olivagrün színe lett. Újra egy gyönyörű E36 lett belőle. Motorikusan is eléggé rendben van az autó, hiszen egy 25i-ről beszélünk. 

A papírozás a jó magyar bürokrácia miatt több, mint fél évnyi kálvária volt. Meg sem lepődünk már ezen… Ameddig vártuk, hogy az autó zöld utat kapjon, felütötte a fejét még egy probléma: a nagyjából 10 évvel ezelőtt bebőrözött belső, mára eléggé elavult és nem is volt igazán precíz munka…Ha minőségi utasteret akarunk, nyilván nem kerülhet szóba senki más, csak az MMM interior csapata. Kapott a srácoktól egy egyedi individual belsőt. Így nyerte el régi-új formáját ez a remek Coupé.

Kértétek és megkaptátok. Ilyen az amikor hozzánk kerül egy E36.